2521034196 6932724547 Λαχανόκηποι 46, Δράμα info@kotzampasisfarm.gr
hero image
 
Η Ιστορία μας
Οικογένεια Κοτζαμπάση - Γεωργικά Εφόδια - Θερμοκήπια - Δράμα


 

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 20ου αιώνα και από το Σούσουρλο, ένα χωριό της Προύσας, στην Μικρά Ασία, όταν ο Ιωάννης Κοτζαμπάσης αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την καλλιέργεια της γης. 
Έτσι, ίδρυσε μια μικρή, αρχικά, μονάδα παραγωγής οπωροκηπευτικών προϊόντων, τα οποία και εμπορευόταν. Τα χρόνια περνούσαν και η επιχείρηση αναπτυσσόταν, όμως ένα κοσμοϊστορικό συμβάν, έφερε τα πάνω-κάτω. Ήταν η Μικρασιατική καταστροφή. Ότι είχαν χτίσει οι κάτοικοι των πόλεων της Μικράς Ασίας, κατεστράφει. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και οι άνεμοι διέλυσαν τα πάντα...

 

 

     
     
 
 
Παρά τον ξεριζωμό και τα όσα δεινά προκάλεσε η Μικρασιατική καταστροφή, ο Ιωάννης δεν το έβαλε κάτω και με τον ερχομό του στην Ελλάδα ξεκίνησε και πάλι από το απόλυτο μηδέν και με γνώμονα την εμπειρία του, δεν άργησε να ορθοποδήσει.
Περί τα μέσα του 20ου αιώνα (το 1946 για την ακρίβεια) και μετά από έναν ακόμη πόλεμο, την σκυτάλη πήρε ο υιός, Φώτης Κοτζαμπάσης, ο οποίος κράτησε την επιχείρηση στα χέρια του για 47 ολόκληρα χρόνια, φτάνοντας την σε επίπεδο κυριαρχίας, στον τομέα της.
Από το 1993 μέχρι και σήμερα, ηγείται της επιχείρησης ο υιός του Φώτη Κοτζαμπάση, Ιωάννης. Πλέον, τα φυτώρια Κοτζαμπάση, αποτελούν την Νο.1 επιλογή όσον αφορά την προμήθεια οπωροκηπευτικών, καθότι η άριστη ποιότητα των προϊόντων και η άμεση εξυπηρέτηση, ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για την τελειότητα.